Soverom inspirasjon – 5 tips

Soverom inspirasjon

Har du lyst til å skape et koselig soverommet? Her er 5 tips til hvordan du kan få et lekkert soverom med en lun og god stemning. Vi har akkurat bygget nytt hus og deler vår inspirasjon til soverommet!

1. Farge på soverommet

Da vi skulle velge farge til soverommet, leste vi om fargepsykologi på soverommet her. Søvn er viktig for både fysisk og psykisk helse. Derfor valgte vi en farge som er god å sove i, nemlig den dype blåfargen Byge fra Jotun:

Vi har slette gipsvegger. Litt ufrivillig, men dette var eneste måten vi kunne få et listeløst hus i følge utbygger. ( Walls2Paint er et levende materiale som vil bevege seg og man vil få stygge sprekker etter hvert. )  Når man skal henge opp bilder i en gipsvegg, er det lurt å bruke rammelister. De veier lite og man slipper å bruke gipsanker.

2. Mal taket på soverommet

Vi valgte å male taket i samme farge, nemlig Byge fra Jotun, og det er jeg så glad for! Det gav en koselig “hule-stemning” på soverommet, samtidig som det kan minne om en mørkeblå nattehimmel. Med sorte LED downlights i taket ble det prikken over i-en. (På bildet kan det se ut som flere blåfarger her, men fargen forandrer seg med lyset)

3. Bildevegg på soverommet

På de lekre blå veggene måtte vi naturlig nok ha en bildevegg. En bildevegg på soverommet kan gjerne være personlig. Det er fin påminnelse på hvor glad man er i de som står deg nærmest. Her er 3 forslag til bildevegger over sengen:

Bildevegg 1: (fra venstre) 1 x 50x70cm 2 x A4  1 x 50x70cm
En klassisk og flott måte å henge bilder over sengen på er å bruke 2 stk store posters i størrelsen 50x70cm kombinert med 2 stk A4 posters i midten. Det blir nesten som en hodegavl som understreker sengen. Du & Jeg, Herr. & Fru., Mamma & Pappa og For evig og alltid poster-settene er veldig populære.

Bildevegg 2: (fra venstre) 1 x 30x40cm  1 x 50x70cm  2 x A4
Fotokunst i kombinasjon med tekst er med på å skape en stemning i rommet. Vi to”- posteren har en “oneline”- tegning av to hender som holder sammen med teksten “Vi to” under. Denne passer f.eks. fint sammen med posterne som beskriver en SAMBOER , KJÆRIGHET og FAMilie.

Bildevegg 3: (fra venstre) 1 x 50x70cm  1 x 50x70cm  1 x 30x40cm
En enkel men allikevel lekker bildevegg er denne varianten med Herr og Fru-posterne i 50x70cm med Vi to – posteren i 30x40cm ved siden av.

4. Belysning på soverommet

Belysning på soverommet
Pendel: Glow fra House Doctor

På soverommet er det viktig at belysningen ikke blender når man ligger i sengen. Se for deg et hotellrom; Hvorfor består belysningen som regel av stå-, bord- og vegglamper? Jo, fordi på et hotellrom oppholder vi oss mye i sengen. Da er det veldig ubehagelig med en belysning som blender. Vi har plassert downlights langs veggen, men ikke over sengen. Over nattbordene har vi Glow pendlene fra House Doctor.

Tips: Hvis du har mulighet til å få installert lysbrytere ved sengen, så er det veldig praktisk!

5. Tekstiler på soverommet

Invester i deilig sengetøy og lekre tekstiler. Lin skal være bra å sove i fordi det puster godt og absorberer fukt. På bildet ser du samboer pynteputen i 100% bomull strikket med en beskrivelse av hva som er en samboer på baksiden (som på bildet over) og en lekker velour pute.

Få mer inspirasjon og følg oss på Pinterest her:

Hilsen Solgunn Jacobsen
Daglig leder
Pictureit.no

Posters til soverommet:

Mamma og pappa gull

MAMMA og PAPPA gull posters

499 kr
KLIKK HER FOR Å SE GAVETIPS TIL VENNER OG FAMILIE

Kilder:
Bo Bedre
Klikk.no

 

Levert av Automagisk