Gratis frakt

Rask levering

Sikker betaling

9/10 Trustpilot

Soverom inspirasjon – 5 tips

Soverom inspirasjon

Soverom inspirasjon – 5 tips

Har du lyst til å skape et koselig soverommet? Her er 5 tips til hvordan du kan få et lekkert soverom med en lun og god stemning. Vi har akkurat bygget nytt hus og deler vår inspirasjon til soverommet!

1. Farge på soverommet

Da vi skulle velge farge til soverommet, leste vi om fargepsykologi på soverommet her. Søvn er viktig for både fysisk og psykisk helse. Derfor valgte vi en farge som er god å sove i, nemlig den dype blåfargen Byge fra Jotun:

Byge maling fra Jotun
Farge: Byge

Vi har slette gipsvegger. Litt ufrivillig, men dette var eneste måten vi kunne få et listeløst hus i følge utbygger. ( Walls2Paint er et levende materiale som vil bevege seg og man vil få stygge sprekker etter hvert. )  Når man skal henge opp bilder i en gipsvegg, er det lurt å bruke rammelister. De veier lite og man slipper å bruke gipsanker.

2. Mal taket på soverommet

Mal taket soverom

Vi valgte å male taket i samme farge, nemlig Byge fra Jotun, og det er jeg så glad for! Det gav en koselig «hule-stemning» på soverommet, samtidig som det kan minne om en mørkeblå nattehimmel. Med sorte LED downlights i taket ble det prikken over i-en. (På bildet kan det se ut som flere blåfarger her, men fargen forandrer seg med lyset)

3. Bildevegg på soverommet

På de lekre blå veggene måtte vi naturlig nok ha en bildevegg. En bildevegg på soverommet kan gjerne være personlig. Det er fin påminnelse på hvor glad man er i de som står deg nærmest. Her er 3 forslag til bildevegger over sengen:

Bildevegg 1: (fra venstre) 1 x 50x70cm 2 x A4  1 x 50x70cm
En klassisk og flott måte å henge bilder over sengen på er å bruke 2 stk store posters i størrelsen 50x70cm kombinert med 2 stk A4 posters i midten. Det blir nesten som en hodegavl som understreker sengen. Du & Jeg, Herr. & Fru., Mamma & Pappa og For evig og alltid poster-settene er veldig populære. (Samboer- og familie-putetrekkene finner du her)

Bildevegg 2: (fra venstre) 1 x 30x40cm  1 x 50x70cm  2 x A4
Fotokunst i kombinasjon med tekst er med på å skape en stemning i rommet. «Vi to»- posteren har en «oneline»- tegning av to hender som holder sammen med teksten «Vi to» under. Denne passer f.eks. fint sammen med posterne som beskriver en SAMBOER , KJÆRIGHET og FAMilie. (Du og Jeg hodepute-trekkene finner du her)

Bildevegg 3: (fra venstre) 1 x 50x70cm  1 x 50x70cm  1 x 30x40cm
En enkel men allikevel lekker bildevegg er denne varianten med Herr og Fru-posterne i 50x70cm med Vi to – posteren i 30x40cm ved siden av. (Du & Jeg – putetrekkene finner du her)

4. Belysning på soverommet

Sorte downlights
Belysning på soverommet

På soverommet er det viktig at belysningen ikke blender når man ligger i sengen. Se for deg et hotellrom; Hvorfor består belysningen som regel av stå-, bord- og vegglamper? Jo, fordi på et hotellrom oppholder vi oss mye i sengen. Da er det veldig ubehagelig med en belysning som blender. Vi har plassert downlights langs veggen, men ikke over sengen. Over nattbordene har vi Glow pendlene fra House Doctor.

Belysning soverom
Pendel: Glow fra House Doctor


Tips:
Hvis du har mulighet til å få installert lysbrytere ved sengen, så er det veldig praktisk!

5. Tekstiler på soverommet

Pute soverom

Invester i deilig sengetøy og lekre tekstiler. Lin skal være bra å sove i fordi det puster godt og absorberer fukt. Hodepute-trekkene med personlige tekster er laget av 50% bomull og 50% lin. I tillegg har vi pynteputer i 100% bomull strikket med personlige tekster (som på bildet over) og en lekker velour pute. Akkurat nå har vi 40% rabatt på all tekstil, klikk her og gjør noen kupp!

Få mer inspirasjon og følg oss på Pinterest her:

Hilsen Solgunn Jacobsen
Daglig leder
Pictureit.no

Interiør til soverommet: 


KLIKK HER FOR Å SE GAVETIPS TIL VENNER OG FAMILIE
Kilder:
Bo Bedre
Klikk.no

 

Levert av Netlab