5 steg til en lekker bildevegg

Mitt navn er Solgunn Jacobsen. Jeg er medgründer og daglig leder av pictureit.no. Vi selger et stort utvalg posters som blir produsert ved et trykkeri her i Kristiansand. Nå vil jeg dele 5 enkle steg til hvordan du kan lage en lekker bildevegg i ditt hjem. Last ned maler til bildevegg her.

1. Finn størrelsen på bildeveggen

Først må du bestemme deg for hvor du ønsker å ha en bildevegg. Det er f.eks. populært å ha en bildevegg over sofaen, skjenken, sengen eller i gangen. Mål opp området bildeveggen skal være innenfor. F.eks. Maks 150 cm bred og 150 cm høy.

2. Last ned bildevegg maler

Jeg har laget et nyttig verktøy for deg når du skal velge riktig bildevegg. Dette er en oversiktlig brosjyre med maler fordelt på ulike typer og størrelser. Velg mellom symmetriske og usymmetriske bildevegger og størrelsene S, M, L og XL. De er fordelt på størrelse:

 • Små bildevegger (Mindre enn 1,1 meter bred)
 • Mellomstore bildevegger (Mellom 1,1-1,5 meter bred)
 • Store bildevegger ( Mellom 1,5 – 2 meter bred )
 • Ekstra stor bildevegg ( Over 2 meter bred )
 • Usymmetriske bildevegger ( liten 1,1, mellomstor eller stor)

Du kan selvfølgelig velge å ta utgangspunkt i en bildevegg mal og tilpasse den rommet den skal være i og stilen du liker.

TIPS: Personlig elsker jeg virkelig usymmetriske bildevegger. (s. 18) De myker opp et stramt uttrykk og er ekstra spennende.

Disse kan du laste ned HER.

3. Bestill posters og rammer

Når du har valgt bildevegg malen du vil gå for trenger du posters og rammer.

Posters:

På pictureit.no finner du et stort utvalg posters, her er en oversikt:
– Fotokunst
– Kunst posters
– Gull poster: Trykket på matt sort papir med folie som er varmebehandlet for å feste seg i papiret.
– Personlige rammer: La dine nærmeste være en del av bildeveggen og fyll disse rammene med bilder av familie og venner.
– Familie posters: Våre mest populære posters! Familie posterne har et enkelt og tidløst design med en beskrivelse av f.eks. hva en mamma er. Rørende tekster som varmer i hjertet.
– Dialekt poster: Er du stolt av dialekten din? Eller består familien av tilflyttere? Dialekt posterne var de første posterne vi solgte på pictureit.no og har både humor og glimt i øyet.
– By- og stedsposters: Savner du hjembyen din? Du glemmer ikke hvor hjertet ditt hører hjemme med disse fine by- og stedsposterne.
– Ferdige bildevegger. Ønsker du å spare tid og hodebry? Bestill en ferdig bildevegg inkl. ramme.

Tenk på balanse i bildeveggen når du velger bilder. Mørke bilder burde f.eks. være i bunnen av en bildevegg da de er “tyngre” enn lyse bilder.

Rammer:

Først må du velge om du skal ha vanlige rammer, eller rammelister? Våre rammer er av høy kvalitet og produsert i Europa. Noe av det værste jeg vet er når jeg skal ramme inn et bilde er når glasset i rammen knuser! Derfor har vi plexi i stedet for glass i rammene. Det gjør også rammene lettere og enklere å henge opp.

Mange velger å gå for en rammelist med magnet i stedet for den klassiske rammen. Våre rammelister festes med magnet slik at du unngår å lage merker i posteren din. Rammelister har et moderne uttrykk og gjør det raskt og enkelt å ramme inn og henge opp bildene dine. OBS: Hvis du velger rammelister i stedet for klassiske rammer så vil bildeveggen din bli høyere pga. opphenget.

Vi har 4 ulike ramme typer:

 1. Klassisk ramme, sort
 2. Klassiske ramme, eik
 3. Rammelist m/magnet, sort
 4. Rammelist m/magnet, eik

4. Legg bildeveggen på gulvet

Endelig er bildene og rammene på plass hjemme hos deg! Da pleier jeg å finne frem bildevegg malen, ramme inn bildene og legge bildene ut på gulvet. Kanskje du må bytte om på plasseringen av noen bilder nå som du får se dem i virkeligheten? Prøv deg frem og følg magefølelsen. Og husk det finnes ingen fasit, skap den bildeveggen du liker best.

5. Heng opp bildeveggen

er du klar for å sette den første spikeren i veggen! Tips: Våre rammer er så lette at jeg bruker kun en enkel spiker i veggen til både 50x70cm og 30x40cm rammene ( Selv om vi har gipsvegg!! ) Siden det ikke er glass i rammene fra pictureit.no blir ikke rammene så tunge. Og dersom uhellet skulle være ute og rammen faller ned, så knuser heldigvis ikke glasset.

 • Finn hvor på veggen midten av bildeveggen skal være. Heng opp bildet nederst i midten først og bygg ut fra det. Jeg pleier å ha ca 5 cm avstand mellom hvert bilde. Det er også det som er regnet inn i størrelsen på bildevegg malene.
 • Det er som regel bedre å henge bildeveggen for lavt enn for høyt. Jeg prøver som regel å være så nærme møbelet (hvis bildeveggen skal være over et møbel) som mulig, og lar det være godt med luft over bildeveggen. Her er det en fordel med et ekstra par øyne som kan se mens du holder opp det første bildet.

Jeg håper dette tipset for hvordan du kan lage en bildevegg var nyttig. Følg oss gjerne på Facebook og Instagram for mer inspirasjon og tips!

Bildevegg maler:

I den total høyden og bredden på bildeveggene er det beregnet rammer som bygger 1 cm på hver side av posteren. I tillegg er det 5 cm mellomrom mellom bildene.

Bildeveggene består av bilder med standard størrelser i høydeformat. Dvs. 30x40cm, 50x70cm og 70x100cm. Dette er de standard størrelsene vi har på posters og rammer på pictureit.no.

Små bildevegger ( Mindre enn 1,1 meter bred )

Mellomstore bildevegger (Mellom 1,1-1,5 meter bred)

Store bildevegger ( Mellom 1,5 – 2 meter bred )

Ekstra stor bildevegg ( Over 2 meter bred )

Usymmetriske bildevegger ( small )

Usymmetriske bildevegger ( medium )

Usymmetriske bildevegger ( large )

Hvis du ønsker flere alternativer kan du f.eks. sette sammen 2 eller flere bildevegger. 

Bildevegg malene kan du laste ned HER.

Kilder:

https://vissevasse.no/pages/lag-en-billedvaeg?fbclid=IwAR0jFu_s2ZfL4X16ODTx2bHlYu4GEiywN_OUpcAGABFS5atS-DcgCkNVMgw

https://www.elitefoto.no/tips-til-en-fin-bildevegg/?fbclid=IwAR0sGeulUQVONQL5uN2MD9aWGv4tWY5WRB6BV93rxyS0iFwsD9jhLUOdEak

https://posterstore.eu/info/gallery-wall-guide/?fbclid=IwAR3wKGx_9B-MtSVsOVWhDX2wRp8oVFPnU84vtbnz_MMl8QC_YaAIJIYDYms

 

Levert av Automagisk